Kocaeli Mantolama Yalıtım

Isı Yalıtım Sistemleri

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, ısı yalıtım ürünleri.
 
Isı Yalıtım Sistemleri – Dış cephe yalıtım sistemleri ile mümkün olan en düşük enerji ile iç mekanların kışın sıcak, yazın ise serin tutulması sağlanır.
 
Isı Yalıtım Sistemleri – Isı yalıtımı “farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini azaltmak için yapılan işlem” olarak açıklanabilir. Başka bir ifade ile kışın ısınmak, yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemlerin alınmasıdır.
 
Isı yalıtım sistemleri (mantolama sistemi) taşyünü, ekstrüde polistiren (XPS), ekspande polistiren (EPS), ısı yalıtım levhalarının kullanılması ile yapılan, hem ısı hem de su yalıtımı sağlayan, dekoratif dış cephe kaplaması işlemdir. Binalarda ısı köprülerini içeriden ya da sandviç duvar yalıtımları ile engellemek mümkün değildir. Isı yalıtım sistemleri ile yapılan yalıtım çözümleri, ekonomik, uzun ömürlü, güvenli, eksiksiz, dekoratif, sağlıklı ve çevreci bir çözümdür.
 
Ülkemizde yaygınlaşan yalıtım bilinci ısı yalıtımından beklentileri de artırmıştır. Yalıtım malzemesi üreticilerinin yıllar süren araştırma ve geliştirme faaliyetleri bu beklentileri tam olarak karşılayacak seviyelere ulaşmış ve eskiden kullanılan toplama malzeme ve tanış ustaların yaptığı mantolama, yerini malzeme üreticilerinin paket halinde, birbirine uyumlu ve standartlara uygun olarak pazara kazandırdığı malzemeler ile uygulama yapan firmalara bırakmıştır.
 
Ülkemizde yerli ve yabancı birçok cephe kaplama sistemleri üreticisi, ısı yalıtım bilincini yaygınlaştırarak ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamak, çevrenin korunması yardımcı olmak, sağlıklı ve güvenli yaşam koşulları oluşturmak amacıyla uygulamacı bayiler ile birlikte çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
 
Donatı Filesi : Mantolama levhalarının üzerine uygulanan sıvada oluşabilecek çekme gerilimlerini karşılamak ve çatlamasını önlemek amacıyla kullanılan, 145-160 gr/m2 ağırlıkta, cam elyaf malzemedir. Yüksek darbe dayanımı gerektiren yerlerde 340 gr/m2 ağırlığında donatı filesi kullanılmalıdır.
 
Köşe Profili : Bina köşelerini ve pencere kenarlarını mekanik etkilerden korumak ve düzgün köşeler elde etmek için kullanılır. Plastik ya da alüminyumdan, file takviyeli ya da file takviyesiz olarak üretilirler.
 
Subasman Profili : Isı yalıtım levhalarının başladığı yerde sistemi yağmur ve rüzgar gibi dış etkilerden korumak, sıva uygulamasında mastar görevi görmesi için kullanılırlar. Alüminyum ya da galvanizden üretilen referans profilleridir.
 
Dekoratif Dış Cephe Kaplama Sıvası : Isı yalıtım uygulamasında ısı yalıtım levhalarının üzerine uygulanan ısı yalıtım sıvalarını kaplamak ve dekoratif görünüm vermek için kullanılan, akrilik polimer katkılı beyaz renkli, suya,dona ve kötü hava koşullarına dayanıklı, çimento esaslı, uzun ömürlü bir malzemedir.
 
ISI YALITIMI VE ENERJİ TASARRUFU
Harcanan toplam enerjinin yaklaşık %40’ı konutlarda tüketilmektedir. Binalarda yapılacak dış cephe ısı yalıtımı tadilatı ile enerji maliyetlerinden %50’yi aşan oranlarda tasarruf edilebilir. Hatta pasif enerji veya sıfır enerji standartlarına uygun inşa edilen yeni yapılarda, işletme giderleri çok daha düşük düzeylere indirilebilir. Yalıtıma yapılacak yatırım ortalama 3 yıl içerisinde kendini amorti etmektedir. Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri, soğuk mevsimlerde ısınma maliyetlerini düşürerek, sıcak mevsimlerde ise klima ihtiyacını azaltarak iki yönlü enerji tasarrufu yapmaya olanak sağlar.
 
ISI YALITIMI VE KONFOR
Günümüzde yalıtım sistemlerinin amaçlarından biri de zararlı boyutlarda ısı hareketleri ve buhar yoğunlaşması sonucu zaman içinde yapı hasarlarının ortaya çıkmasını önlemektir. Dolayısıyla yapının bakım masraflarını sınırlı düzeyde tutmak, yaşanılan iç ortamın konfor şartlarına uygun, kışın ısıtma, yazın soğutma enerjisinden tasarruf sağlamaktır. Bina içerisinde konforlu yaşam koşullarının oluşturulması insan sağlığı için ne kadar önemli ise yapının dış etkenlere karşı korunması da içerisinde yaşadığımız, sağlam ve uzun ömürlü olmasını beklediğimiz yapılar için aynı öneme sahiptir. Konforlu bir ortamın sağlanması için ortam sıcaklığı ile duvar iç yüzey sıcaklığı arasında en fazla 2-3 °C’lik bir sıcaklık farkı olmalıdır.
 
konforkonfor
ISI YALITIMI TADİLATI
Mevcut konutlara ısı yalıtımı yaptırma kararını verirken dikkat edilmesi gerekenler:
 
1-Dış cephe ısı yalıtımı tadilatında sistem tercih etmek.
 
2-Doğru uygulama: Bir ürün ne kadar iyi olursa olsun, eğer doğru şekilde uygulanmıyorsa gerçek performansını gösteremeyecektir.
 
3–Kalite Belgesi: Seçilecek ısı yalıtım sisteminin kalite normları önemlidir. Çünkü ürünün belli testlerden geçerek kullanıcıya ulaştığını ve performansının belgelendiğini göstermektedir.
 
ISI YALITIMI VE SAĞLIK
Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, binaların sağlıklı bir şekilde korunmasına katkıda bulunur. İyi yalıtılmış dış duvarlar sayesinde iç mekanlarda hava akımı azalır ve bu da konut iklimini olumlu yönde etkiler. Özellikle eski evlerde ve müstakil konutlarda, yaşanan hava akımı ciddi bir sorundur. Dış cepheye uygulanan ısı yalıtımı ile bu sorunların önüne geçilebilmektedir. Ayrıca ısı yalıtımı ile nemli ortamların önüne geçilerek, mikroorganizmaların üremesi önlenebilmektedir. Bu da mekan içindeki havanın, solunum yolları için zararlı hale gelmesini engeller. Özellikle küçük çocukların üst solunum yolu rahatsızlıkları yaşama riskini büyük ölçüde engeller.

Etiketler Isı Yalıtımı

siding